Náš tip pre záhradu a voľný čas

Hlavná stránka / Blog / Náš tip / Záhradná architektka, cestovateľka a moderátorka Janka Bieliková v Plantexe
Náš tip

Záhradná architektka, cestovateľka a moderátorka Janka Bieliková v Plantexe

15. marec 2023

Plantex je miestom odborníkov a Janka Bieliková sa radi práve do úzkeho okruhu ľudí, TOP odborníkov, ktorí veríme, že budú súčasťou našej rozrástajúcej sa záhradníckej rodiny. Máme nádej, že postupne ju spoznáte a budete ju u nás v Plantexe stretávať častejšie. Najbližšie sa vidíme v piatok 17. marca 2023.

Tešíme sa na spoločné stretnutie!

Ešte nepoznáte Janku?

Nech sa páči. Tu je pár slov-

Som záhradná architektka. Som mama. Som človek, ktorý miluje prácu s voňavou pôdou, s rastlinami, kameňom, či drevom. Skrátka, so všetkým živým, i neživým.
Svoj prístup k záhradám a pohľad na ne sa snažím pretaviť do návrhov a realizácii pre svojich klientov. Na nich pracujem priebežne počas celého roka.
Okrem toho sa venujem cestovaniu, písaniu a vzdelávaniu ľudí.

Volám sa Janka Bieliková, mám vyštudovanú záhradnú architektúru na SPU v Nitre, ktorej predchádzala Stredná záhradnícka škola v Piešťanoch. Možno ma niektorí z Vás poznajú zo záhradníckej relácie, ktorú vysielala verejnoprávna televízia RTVS. Na jej tvorbe som sa intenzívne podieľala 6 rokov (2014 – 2019). Prvé tri sezóny som moderovala rubriku „Záhradná poradňa“ a nasledujúce tri roky som navrhovala všetky realizácie a zároveň som bola hlavnou moderátorkou. Vďaka tejto relácii som mala možnosť veľa cestovať, spoznávať nové miesta a inšpiratívnych ľudí, ktorí ma v mojom „záhradníckom myslení“ veľmi ovplyvnili. Ľudia sa vyvíjajú a menia, menia svoje názory a viem, že to, čo som robila pred desiatimi, ale aj piatimi rokmi, dnes už robím inak. Nemyslím si však, že je to niečo zlé, každý sa posúva a rastie a ak je to tým správnym smerom, tieto zmeny nám prinášajú len samé pozitíva.

U Janky sa nám páči jej priamosť a odbornosť

Rešpektuje požiadavky, predstavy zákazníkov, ale ak sa Vám páči úplne iný štýl záhrad – ak chcete “japonskú” záhradu, “len trávnik a nejaké tujky”, ak chcete používať netkanú textíliu, aby Ste veľa nemuseli pracovať , ak nechcete listnaté stromy lebo z ich padá “ten bordel” a podobne, ušetrime si vzájomne čas a oslovte na spoluprácu radšej niekoho iného…