Blog

Náš tip

Zemolez kamčatský

28. október 2018

Je veľmi cenný z dôvodov skorého dozrievania plodov. Patrí medzi prvé skoré letne ovocie, ktoré dozrieva v teplejších oblastiach Slovenska už v tretej dekáde mája. Podlhovasté bobule cylindrického tvaru sú po dozretí modrofialové podobne ako plody čučoriedky, tiež aj postupne dozrievajú. Plody zemol...

Čítať ďalej...
Novinky

Carving fruit

17. október 2018

Študentka Hotelovej akadémie v Piešťanoch Nickolle Ecker nám na Otvorení jesennej sezóny predvedie ako sa dá preniesť umenie do ovocia  a zeleniny.  Čo je Carving? Najznámejšia verzia vzniku carvingu je príbeh vyrezávania do ovocia a zeleniny, ktorý sa začal pred skoro 700 rok...

Čítať ďalej...
Náš tip

Kôstkoviny vhodné do našich záhrad

14. október 2018

S odbornými vedomosťami sa s nami príde podeliť Doc. Ing. Daniela Benediková, PhD. - šľachtiteľka marhúľ, spoluautorka na 10 slovenských odrodách marhúľ, 15 rokov pracovala ako riaditeľka Génovej banky SR na VURV v Piešťanoch, kde sa venovala ochrane genetických zdrojov rastlín . Zodpovedala za kole...

Čítať ďalej...