Novinky z Plantexu

Hlavná stránka / Blog / Aktuality z Plantexu / Jablkom roka Pinova, môžete si ju dopestovať aj sami
Novinky

Jablkom roka Pinova, môžete si ju dopestovať aj sami

14. november 2017

Jablkom roka sa tento rok stala Pinova od pestovateľa Plantex Veselé. Toto jablko je výnimočne chutné, šťavnaté, pričom sa dá tiež veľmi dobre skladovať, takže o prísun vitamínom máte postarané počas celej zimy. Ak máte záhradu, môžete si ho dopestovať aj sami. Z Plantexu Veselé si môžete totiž zadovážiť okrem jabĺk zadovážiť aj  sadenice tejto jedinečnej odrody, pričom čas na výsadbu stromov je do prvých mrazov.

Najvhodnejším obdobím na výsadbu stromov je jeseň a skorá jar. V súčasnosti je na trhu množstvo stromov pestovaných v kontajneroch a rôznych vakoch. Tieto je možné sadiť celoročne samozrejme s výnimkou zimy. Pestovanie týchto stromov je finančne náročnejšie, preto aj cena je vyššia  v porovnaní s voľnokorennými stromami a stromami v zemných baloch.

Vo všeobecnosti najvhodnejším obdobím na výsadbu stromov je jeseň do príchodu mrazov a skorá jar. Máte teda ešte čas aj v tomto období vysadiť na svojej záhrade stromy, ktoré vám prinesú časom bohatú úrodu ovocia, či už jabĺk, hrušiek, sliviek, broskýň, alebo marhúľ. Spoločnosť Plantex z Veselého sa špecializuje okrem pestovania ovocia v sadoch aj na prípravu sadeníc ovocných stromov. V jej ponuke nájdete množstvo odrôd ovocných stromov vhodných na pestovanie v našom klimatickom prostredí.

Predaj ovocných stromčekov je v plnom prúde a Záhradné centrum vo Veselom je preto otvorené v pracovných dňoch od 7:30 do 17:00 h a v sobotu od 7:30 do 12:00 h. Predaj cez eshop  bude prebiehať do času kým neprídu nočné mrazy. Dôvodom je, že by pri nich počas doručovania mohlo prísť k poškodeniu stromov, ktoré by sa potom nemuseli ujať. Využite teda príležitosť kým neprídu.