Novinky z Plantexu

Hlavná stránka / Blog / Aktuality z Plantexu / Lagerstroemia - letné prekvapenie do vašej záhrady
Novinky

Lagerstroemia - letné prekvapenie do vašej záhrady

25. júl 2019

V tomto krásnom dovolenkovom období  Vám prinášame novinku  Lagerstroemiu. Je to nádherný, dlho kvitnúci väčší ker, alebo malý strom. Dorastá do výšky 2,5 metra až 4 metre. Jednotlivé odrody kvitnú veľmi dlho, až 60-90 dní, niektoré aj dlhšie. Vysádzame ju jednotlivo alebo skupinách, ako aj do živých plotov. Uprednostňuje najslnečnejšie miesto v záhrade. Listy sa jej na jeseň sfarbujú na purpurovo-červené. Po ich opadnutí sa ukážu konáriky a kmienok s veľmi dekoratívnou kôrou. Dobre rastie vo všetkých záhradných pôdach, aj v suchších a s vyšším obsahom vápnika. Veľkosť jej vieme obmedziť každoročným zostrihom jednoročných výhonkov na niekoľko posledných očiek, najlepšie koncom marca. Odoláva chladu po teplotnú zónu USDA 7a, môžeme ju preto bez obáv pestovať v južnej časti Slovenska až po oblasti s priemernou najnižšou teplotou do mínus 17 stupňov Celzia.

V ponuke máme špeciálnu sériu BLACK SOLITAIRE®. Je to  je nová skupina Lagerstroemie vyvinutá J. Berry Nurseriesom (Texas) s  tmavo červeno-hnedou farbou listov od jari do jesene, čo kontrastuje s veľkými zhlukmi krehkých kvetov. Rastliny majú vzpriamený zvyk a rýchly rast.

Použitie: Krovité výsadby, solitér, stromček pre malú záhradu, výsadba do kvetináčov

 

Lagerstroemia indica ‘Berry Dazzle’

Nováčik Lagerstroemia „Berry Dazzle“ má kompaktný a vzpriamený rast a poteší masou veľkých fuchsiovo-fialových kvetov, ktoré krásne harmonizujú s tmavofialovými listami. Otužilosť do -15 ° C je určite ďalší bonus.
Vynikne na terase alebo v kombinovanej výsadbe.

Táto novinka miluje slnečné miesto v dobre odvodnenej pôde a mala by byť na jar zostrihnutá.
V Belgicku v roku 2017/2018 vybrala porota zo šestnástich noviniek ako jedného z víťazov, práve  kultivár Lagerstroemia indica „Berry Dazzle“.  Porota cítila, že táto vizuálne veľmi atraktívna rastlina je vítaným doplnkom radu rastlín pre Záhradné centrá. Dobrá odolnosť bola považovaná za hlavnú výhodu.

 

V našom záhradnom centre nájdete tieto vzácne rastliny v špeciálnej cene už od 3,90€

Fotogaléria